Corbera d’Ebre

Corbera d’Ebre és el primer poble que ens trobem de la Terra Alta, si venim per la N420 des de Tarragona o Barcelona. I així ho explica el cartell que indica “Lo Portal de la Terra Alta” al entrar-hi.

Corbera d’Ebre és conegut i visitat principalment pel seu Poble Vell, o sigui, les restes del que un dia en va ser el poble, derruït, per la Batalla de l’Ebre, conegut també com “La Muntera”.

Allò que veurem primer serà l’Església Vella, que va quedar en peu durant la guerra. Se n’ha restaurat sobretot la teulada, per tal de poder conservar el monument. Això ha permès que ara s’hi puguin dur a terme exposicions, actes diversos, i inclús alguna boda.

Recorrent el Poble Vell (l’entrada té un preu simbòlic d’uns 3€) podrem observar l’Abecedari de la Llibertat, una mostra d’art que reivindica la Pau a través de les 28 lletres de l’abecedari.

A Corbera d’Ebre trobarem també el Centre d’Interpretació de la Batalla de l’Ebre “115 dies”, punt de partida generalment per la descoberta dels Espais de la Batalla de l’Ebre, que ens explica el que van ser aquells 115 dies de guerra del juliol del 1936. Testimonis de primera mà, avis del poble, que encara avui recorden amb llàgrimes als ulls aquells dies tan cruels.

Davant el Poble Vell s’alça la Serra de Cavalls (i Pàndols a la seva dreta), que ens permet practicar senderisme si volem, enmig de la natura, a través dels seus camins, fins la Punta Rodona.

Podem accedir a la Serra de Cavalls des de Santa Madrona.

Santa Madrona és l’ermita del poble, a uns 2 km (trobarem el camí només entrar al poble, des de Tarragona, a l’esquerra). Allí hi podem iniciar una caminada, una estona de relax, observar la natura, o també fer una calçotada o una rostida amb la colla, perquè té taules i seients de pedra i focs (cal demanar permís a l’Ajuntament).

Amb piscina a l’estiu, restaurant, i festes com la Festa de la Verema a l’octubre… segur que sempre tindrem una bona experiència allotjant-nos en aquesta acollidora població. Què he de dir jo, si hi he crescut!

http://www.corbera.altanet.org/

Restaurants:
Casal Municipal: Avenida Casal – 977 42 04 70
Lo Racó: Passeig Dr. Ferran, 21 – 977 47 70 55
Bar Piqué: c/ Terra Alta, 7 – 977 42 05 01
Bar Terra Alta: c/ Terra Alta, 17 – 977 42 08 31

Taxi Corbera:
Miquel 687 50 17 51 (Preu noctur aproximat Corbera – Pinell o Gandesa 12-15€)

Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre:
Museu d’història a Corbera d’Ebre: Carrer Freginals, 18-24 – 977 42 15 28  http://www.batallaebre.org/