La Terra Alta

La comarca de la Terra Alta, situada a Terres de l’Ebre, ofereix un gran ventall d’atractius turístics a través dels 12 pobles que la conformen: Gandesa (la seva capital), Corbera d’Ebre, Bot, Vilalba dels Arcs, Horta de Sant Joan, Arnes, Pinell de Brai, Prat de Comte, Batea, La Fatarella, La Pobla de Massaluca i Caseres.

Un dels seus principals atractius, el Poble Vell de Corbera d’Ebre, mostra, com a pocs llocs podrem veure, la duresa d’una guerra, la Guerra Civil, que va destruir aquest poble durant 115 dies. Podeu visitar el Poble Vell, el Centre d’Interpretació i molts altres espais arreu de la comarca per entendre la Batalla de l’Ebre.

Una altra de les activitats que més turistes porten a la comarca és la Via Verda: antic traçat de la via del tren avui restaurada com a via per fer en bici, a peu… Es tracta d’un recorregut molt pla, que permet passar un dia genial en família, gaudint de magnífics paisatges, com el del Balneari de La Fontcalda.

El Parc Natural de Els Ports, des d’Horta de Sant Joan, Arnes, Prat de Compte… visita obligada! Endinsar-se pels seus camins i gaudir de la natura és una experiència totalment recomanable.

Completa l’oferta la seva àmplia xarxa ciclista, camins per recórrer a peu, amb història i art, l’exposició de l’Art al Ras, cellers i bodegues on conèixer els vins de la DO Terra Alta, la Ruta del Vi, molins d’oli que també ofereixen excursions i tastos i la seva Ruta de l’oli, patrimoni, gastronomia… i la seva gent…

Horta de Sant Joan, i el museu de Picasso; Arnes, i els seus carrers de pedra; Batea, i els seus vins; Pinell, amb el seu Celler Modernista… i així cada un dels 12 pobles tenen molt a oferir al visitant. Una comarca que us sorprendrà!

Tota la info de turisme de la Terra Alta al web del Consell Comarcal: http://www.terra-alta.org/