L’Abecedari de la Llibertat a Corbera d’Ebre en família

Us recordeu quan a l’escola apreníeu l’abecedari?, lletra per lletra fos amb una cançó o cantarella per recordar el seguit de lletres que el conformen o amb cal·ligrafia per saber escriure-les… És, sense dubte, la base de la llengua!

Avui us portem una proposta per tal que us traslladeu a aquells moments d’aprenentatge o fins i tot, en família, ho inculqueu als més petits d’una forma diferent i entretinguda.

Com si fos una sopa de lletres on cal cercar cadascuna de les grafies, a Corbera d’Ebre podeu jugar a trobar cadascuna de les 28 lletres col·locades al Poble Vell en l’anomenat Abecedari de la Llibertat.

El Poble Vell de Corbera d’Ebre, a la Terra Alta, és l’antic poble que va patir les conseqüències de la batalla de l’Ebre amb què els bombardeigs van devastar-lo. Va ser posteriorment que de forma contigua es va construir de nou l’actual poble.

L’abecedari, un còctel d’història, turisme, cultura i entreteniment

L’indret, conservat tal com va quedar, suposa un record del passat des del present . Cadascuna de les lletres, fetes per 25 artistes diferents, s’acompanyen amb el text d’un escriptor o poeta, com Joan Barril, Joan Brossa o Lluís Permanyer. D’aquesta manera, la història i la cultura es combinen de forma fraternal, el valor que com a objectiu té el projecte.

Els més petits gaudiran cercant les lletres pels diversos racons del poble, fins i tot els llocs menys previstos, dalt d’un mur o l’interior de les restes d’una casa, sigui en ordre o de forma aleatòria. Fins i tot podeu jugar amb ells a formar paraules durant la troballa.

Durant la tranquil·la i entretinguda passejada en família, també podreu visitar l’església, oberta només els caps de setmana. Al seu interior hi ha un monument dedicat a la pau, un valor que els menuts també han d’adquirir, i un espai on sovint s’hi programen exposicions.

I com arribar al Poble Vell? Veureu que està fàcilment senyalitzat un cop arribeu a Corbera d’Ebre, sobre un turó del poble nou. Au, a gaudir amb els nens, les lletres i la història. No us ho perdeu!

_______

Foto: @mireia_dica