Escapa’t a la Terra Alta en 24 hores

La Terra Alta està plena de racons únics. Un territori que exalta l’essència mediterrània en els seus paisatges, en la seva gent i també en la qualitat dels seus productes DO: l’oli i el vi. A més, es tracta d’una de les zones de Catalunya més verges, on poder gaudir de l’autèntic i la tradició amb uns grans atractius culturals, naturals i gastronòmics. És per aquest motiu que us volem ajudar a organitzar la vostra escapada exprés per les nostres terres. 

Molts de vosaltres disposeu de poc temps per escapar-vos, per això ens pregunteu què és el que podeu fer en 24 hores per la Terra Alta. Sembla impossible, però us assegurem que disposem de diverses propostes adaptades a les escapades d’un dia. Agafeu paper i boli per apuntar idees!

Corbera d’Ebre i La Via Verda

Podeu planificar la vostra escapada amb arribada el dissabte pel matí i començar la vostra aventura a Corbera d’Ebre. Corbera és el primer poble que trobeu de la Terra Alta si s’arriba de Tarragona o Barcelona, i on es troben els Apartaments Els Temporers des d’on us acollirem amb els braços oberts. Podeu triar i reservar entre els Cirerers, La Vinya, Les Oliveres o Els Avellaners segons si veniu amb parella, família o amics.

Després d’un bon esmorzar per agafar forces, us proposem una excursió fàcil i apte per a totes les edats com és la Via Verda. Una molt bona opció per gaudir en família o parella, la qüestió és passar temps plegats! Es tracta d’un recorregut de 23 km, que es pot fer en bicicleta, ja sigui pròpia o llogada. Es tracta de l’antic traçat de la via de tren que unia Aragó i Catalunya i avui dia tot un itinerari turístic i natural entre rius, valls i muntanyes per ponts, aqüeductes i túnels respirant aire fresc. 

Posteriorment podeu dinar en algun dels restaurants de la zona o bé fer picnic allà mateix sempre i quan sigueu curosos i respectuosos amb l’entorn sense deixar residus. 

Poble Vell i la Batalla de l’Ebre

Per acabar, és del tot obligatori visitar el Poble Vell, l’antiga ubicació del poble que va quedar devastat per la Batalla de l’Ebre de la que avui en dia els vestigis són tot un punt turístic clau del municipi com a testimoni de passat i present. Una oportunitat per aprendre i descobrir molt més sobre el nostre territori. 

El Centre d’interpretació 115 dies, de Corbera d’Ebre seria el lloc ideal per on començar aquesta descoberta. Podeu organitzar-vos la vostra ruta per la comarca i visitar els espais per lliure, o bé reservar un guia que us acompanyi i us expliqui la història de cada lloc.

Què us sembla? Us veniu 24 hores a la Terra Alta? Com veieu us faltaran hores, està clar! i per tant quedarà una propera visita pendent per descobrir la Ruta del Vi o la Garnatxa blanca!

Us esperem amb ganes de mostrar-vos la bellesa del nostre territori!