toll del vidre

Gaudir en família i nens al Toll del Vidre a Arnes

Entre les diverses propostes per gaudir en família i nens a la Terra Alta, avui us en parlem d’una de refrescant, i aquàtica.

Es tracta del Toll del Vidre, a Arnes, on podreu gaudir amb els més petits d’una piscina natural que es troba foradada a la roca calcària del Riu Algars. Com a particularitat, trobareu un tobogan fruit de l’erosió de la pedra i que per als menuts resultarà tota una diversió per llançar-se a l’aigua!

A més, la zona de bany té fàcil accés tant si arribeu en cotxe com si ho feu amb bicicleta, i per un itinerari carregat d’espectaculars panoràmiques entre camps d’oliveres i bosc.

 

I com arribar al Toll del Vidre?

Bona pregunta i important a tenir en compte tant si voleu apropar-vos en cotxe o bicicleta

En primer lloc, arribant amb vehicle, entre Horta de Sant Joan i Arnes, haureu d’agafar la T320 i us trobareu una primera bifurcació cap a Arnes just quan arribeu al km 10 i 11. Més endavant trobareu una nova bifurcació on ja veureu indicat cap a la dreta la direcció cap al Toll del Vidre i el Vilar d’Arnes.

Un cop passeu uns 40 metres aquest camí veureu una font de pedra just a l’esquerra mentre que a la dreta tindreu un descampat perfecte per deixar el vehicle si voleu fer la resta d’itinerari en bici, en cas contrari podeu continuar endavant.

Tant si seguiu amb cotxe com en bici, cal que continueu tot recte uns 200 metres fins a la nova bifurcació i deixar de banda el camí asfaltat optant per la pista forestal de la dreta. Un cop avanceu uns 2’6 quilòmetres haureu entrat al Parc Natural dels Ports i us trobareu una nova bifurcació on caldrà triar el camí de la dreta i seguir un tram de camí cimentat.

Quin munt de bifurcacions oi? Va, ja queda menys per gaudir del bany en família!

A 1’2 quilòmetres gireu a la dreta, passeu pel pont i feu la baixada. A uns 350 metres què tenim?, nova bifurcació però ja és l’última! Trieu el camí de l’esquerra i ja arribareu!

 

Zona d’allò més tranquil·la

Encara que ho sembli, no és tan complicat com sembla per escrit. A l’esquerra del camí hi ha un descampat on estacionar si heu mantingut la ruta en cotxe, mentre que a la dreta estan les escales per on accedir a la piscina natural. Va, després del recorregut ja podeu gaudir d’un bany en tranquil·litat. Bé, per l’ambient i la natura, no pel xivarri i el gaudi que puguin fer els petits divertint-se amb l’aigua. S’ho passaran d’allò més bé i vosaltres amb ells!

Si porteu menjar per fer una mica de pícnic, també podeu fer-ho en aquest paratge. Encara que no hi hagi cap zona habilitada us podreu servir de les roques sempre que sigueu responsables i no genereu residus, si us plau!

I un cop us canseu i vulgueu tornar, haureu de fer el camí a la inversa, bifurcació rere bifurcació. Esperem que ho gaudiu d’allò més bé!

Ah, i si heu de passar més d’un dia per la zona, recordeu que als Apartaments Els Temporers tenim allotjament ideal per família. Consulteu-los (aquí).