Indrets de la Terra Alta: Horta de Sant Joan

Avui us presentem Horta de Sant Joan, un dels municipis amb més encant a la Terra Alta, amb que podreu gaudir del turisme rural, i amb un gran ventall de propostes per fer, així com una variada gastronomia, que van captivar i enamorar al mateix Pablo Picasso.

Centre Picasso i Ecomuseu

Es tracta d’un homenatge a Picasso i una mostra de les obres on l’artista va inmortalitzar el poble que va inspirar-lo durant les seves estades. Famosa és la seva frase “Tot el que sé ho he après a Horta”.L’Ecomuseu dels Ports és una iniciativa impulsada pel dinamisme sociocultural que caracteritza el municipi d’Horta de Sant Joan i aprofita els recursos patrimonials dels Ports amb la finalitat de promoure el desenvolupament integral de la població.A la web del Centre Picasso trobareu més detalls, activitats i horaris per visitar-lo!

Centre Històric

El Casc Antic és de recomanada visita per la conservació del seu caràcter medieval amb carrers estrets entorn a la destacada Plaça de l’Església i amb la singularitat dels edificis que fan que el conjunt arquitectònic d’Horta fos declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i està protegit.Cal fer menció també a la plaça porticada d’Horta de Sant Joan, del s.XVI, de les més boniques del país; l’Ajuntament renaixentista del s.XVI, i la presó.Altres monuments que podeu visitar són l’esglèsia parroquial de Sant Joan Baptista de caire gòtic i datada dels segles XIII-XIV o l’edifici renaixentista de la Casa del Delme.

Parc Natural dels Ports i Via verda

Horta de Sant Joan també compta amb un parc natural ubicat al massís muntanyós dels Ports que es troba enmig dels sistema mediterrani català i el sistema ibèric, entre les comarques catalanes del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta, l’aragonesa del Matarranya i la valenciana dels Ports. Permet practicar un bon nombre d’activitats com senderisme o escalada, entre d’altres.L’indret, perfectament conservat, gaudiex d’un ric patrimoni natural amb una important mostra de flora i fauna que converteix el contacte amb la natura amb tot un plaer. A més, al riu Algars, es troba una de les reserves més importants de Lludriga (Lutra lutra) de Catalunya.Finalment no podem deixar de recomanar-vos, i també en el terreny del contacte amb la natura, la Via Verda que en el seu recorregut per l’antic traçat de la via del tren, fa pas per Horta de Sant Joan. Aquesta activitat es pot fer tant a peu com en bicicleta.Amb agents actius com Montsport podreu trobar diversitat de possibilitats i activitats d’esport i aventura per gaudir en l’entorn natural del que us parlem!Esperem doncs que us animeu a visitar la Terra Alta i passar una bona jornada per descobrir aquesta magnífica població, tot gaudint de l’entorn, la natura i el relax d’una escapada rural! En aquest sentit, si requeriu d’allotjament rural, a Apartaments Els Temporers estarem encantants d’acollir-vos i ajudar-vos a planificar la vostra estada!CONTACTA!