Les millors piscines naturals de la Terra Alta per aquest estiu

En aquesta ocasió des dels Apartaments Els Temporers us volem animar a gaudir de l’estiu i sufocar la calor d’una forma natural i refrescant a la Terra Alta amb diversos indrets i propostes on podreu refrescar-vos i fer una bona capbussada a diverses piscines de caire natural amb què compta la Terra Alta.

El Toll Blau

Espectacular espai situat a Arnes, municipi al costat del Riu Algars, inclòs al Parc Natural dels Ports, i on es pot practicar escalada, espeleologia i senderisme. S’hi pot arribar des d’Horta de Sant Joan seguint els indicadors del Parc Natural dels Ports i que ens dirigeixen a l’àrea recreativa de la Franqueta. El Toll Blau és una de les piscines naturals que s’hi formen al riu Estrets, afluent de l’Algars, en el seu curs i camí a les muntanyes més altes dels Ports. La seva aigua neta i transparent reflexa la bellesa de l’espai.

La Franqueta

El Toll del Vidre

Sense anar més lluny i al mateix Parc Natural dels Ports, de fàcil accés tant caminant com amb cotxe i per anar-hi en familia, també trobarem el Toll del Vidre en el bell mig de frondosos boscos i altes muntanyes i cims. Format de manera natural a la roca calcària del riu Algars, conté salts d’aigua i un tobogan ocasionat per l’erosió de la pedra. Destaca per unes aigües cristalines per les quals es coneix el nom de l’indret d’aigua natural, i aquest compta també amb salts d’aigua que generen un so que combina amb el cant dels ocells evidenciant el sí de la natura.

La Fontcalda

I per a indret natural bucòlic la Fontcalda, a Gandesa. Aquest antic balneari natural és actualment tot un paradís termal a l’aire lliure amb aigües minero-medicinals del Riu Canaletes, salts i fonts, entre les serres de la Mola i el Crestall, junt a un santuari del s.XIV. Disposeu a més de zona de picnic amb taules i barbacoes tot i que també hi ha restaurant. Per als amants del cicloturisme és lloc ideal de parada donada la seva proximitat amb la Via Verda.

La Fontcalda

Els gorgs del Riu Canaletes

Del mateix riu Canaletes podeu gaudir dels gorgs tot i que amb major dificultat d’accés. En aquest cas cal baixar el barranc del Canaletes si pot ser amb algun monitor o instructor professional. Es tracta d’una gran bassa d’aigües cristal·lines i salts d’aigua amb més de 10 metres d’alçada.

Les Olles de Baubo

Es tracta de basses naturals també del riu Canaletes a Horta de Sant Joa, a l’antic camí cap a Bot (o viceversa). Són com un oasi enmig del desert donat que l’entorn és sec però ofereix un gran nombre de tolls de diversa profunditat, amb 11 metres de fons la més profunda, i aptes per tots els públics.

I si us animeu a venir a gaudir-ne a la Terra Alta, a Apartaments Els Temporers estarem encantats d’oferir-vos acollidor allotjament rural amb el que us sentireu com a casa, us esperem!