LA GARNATXA I ELS VINS DO TERRA ALTA

Sabies que un terç de la producció mundial (sí, sí, mundial!) de Garnatxa Blanca prové de la Terra Alta? Impressionant, oi? Fa uns anys la DO Terra Alta va crear el segell “Un Terra Alta Garnatxa 100×100” i d’aquesta manera posa en valor un producte com és el vi de Garnatxa Blanca.

A la comarca podreu gaudir, a més dels vins, de festes entorn aquest fruit, com la Festa de la Verema de Corbera d’Ebre, normalment a l’octubre, on podrem anar a veremar com es feia antigament, amb el carro i el ruc. I com que els bons costums no es poden perdre, ja en aquella època els agradava parar, beure una mica de vi, fer unes brases, una mica de carn i pa torrat… que amb l’estómac ple tot es veu diferent!

Després els més petits podran trepitjar el raïm i descobrir així d’on surt el vi. I tots plegats, a gaudir d’una bona “clotxa”, típic d’aquestes terres.

També podeu gaudir de la Festa del Vi de Gandesa, a finals d’octubre, on podreu conèixer de ben a prop desenes de cellers i provar els seus vins.

http://www.festadelvi.cat/

La mateixa DO Terra Alta té un Centre d’Interpretació del Vi, a Gandesa, visita totalment recomanable, amb una vinoteca amb més de 140 referències de vins i olis.

I cada cop són més els cellers de la Terra Alta que ofereixen visites guiades a la mateixa bodega, o a les vinyes, amb tast de vins, o alguna altra activitat que combina enoturisme, natura, història…com algun tast de vi que s’organitza en espais emblemàtics de la Batalla de l’Ebre.

Al web de la DO Terra Alta trobareu tota la informació del cellers visitables, horaris, propostes… 

http://doterraalta.com/es/

I per últim, no ens podem deixar d’invitar-vos a visitar les dues joies arquitectòniques de la comarca: Les Catedrals del Vi! Dos cellers cooperatius modernistes, obra de Cèsar Martinell, deixeble d’Antoni Gaudí, ubicats a Pinell de Brai i Gandesa. Us animem a visitar-les tranquil·lament, sense presses, amb una visita que us expliqui la història, que us ajudi a copsar cada detall… i a entendre com va arribar allí l’obra modernista.

El Celler del Pinell a més disposa de restaurant al seu interior, lo qual es converteix en tota una experiència, enoturística i gastronòmica, de mà d’un xef amb Estrella Michelin. http://www.pagosdehibera.com/  http://www.coopgandesa.com/