Oferta agost Apartaments Els Temporers

Vine a visitar el Poble Vell de Corbera d’Ebre, monument preferit de Catalunya

El Poble Vell de Corbera d’Ebre ha estat el darrer monument preferit de Catalunya, guanyador del concurs ‘Batalla monumental’ de TV3. Vine a descobrir-lo!

Des d’Apartaments Els Temporers de Corbera d’Ebre t’animem a que t’allotgis amb nosaltres i no deixis escapar l’ocasió de gaudir de la Terra Alta i els seus encants con el Poble Vell, una visita colpidora, necessària i recomanable, ja que és el testimoni del passat i present i el vestigi històric d’on estava ubicat anteriorment el poble que la Batalla de l’Ebre va devastar.

El Poble Vell de Corbera d’Ebre, es va alçar com a nou monument favorit de Catalunya, superant les muralles de Montblanc, amb el 53% dels vots dels espectadors del concurs de Televisió de Catalunya (mira-ho aquí).

Un cop arribats a Corbera d’Ebre veureu que el Poble Vell està degudament senyalitzat. Ubicat a dalt del turó de La Muntera es troba aquest poble de tradició pagesa i tranquil on eren habituals les rutines i característiques d’un poble basat en les feines del camp, rotllanes veïnals a peu de carrer, els jocs de la canalla, les feines del dia a dia entorn la font, el mercat o els rentadors, entre d’altres.

Entre el 25 de juliol i el 17 de novembre del 1938 el poble va patir els estralls de la Batalla de l’Ebre per la seva proximitat quedant gairebé enderrocat en la seva totalitat, i un espai turístic que actualment mostra encara aquests resultats.

De fet aquest conjunt va ser declarat Bé d’Interès Cultural com a Lloc Històric per la Generalitat de Catalunya l’any 1992 i ha esdevingut un monument a la Pau. La seva història no tan sols es pot conèixer visitant in situ el Poble Vell, sinó també amb el Centre d’Interpretació 115 dies ubicat al mateix municipi de la Terra Alta qui igual que l’Associació del Poble Vell ofereix també visites guiades.