Vine i gaudeix amb la teva mascota a la Terra Alta

La teva mascota i tu a la Terra Alta, en plena natura, sense entrebancs. Apartaments Els Temporers, de Corbera d’Ebre, és allotjament rural Pet Friendly on admetem, amb previ avís, que vinguis amb la teva mascota. Sabem lo important que és per a tu, és un membre més de la família, i volem que puguis gaudir la teva estada amb la seva companyia.

I si es tracta d’un gos, en plena natura com és la Terra Alta, segur que s’ho passa d’allò més bé i també desfoga l’estrès habitual de la ciutat. Compartir moments i activitats plegats també enforteix els vincles.

En aquest sentit, l’OMS recomana 2,5 hores d’activitat física suau a la setmana. El senderisme per exemple és una activitat d’intensitat moderada, en la qual no és necessària una gran condició física per a començar a practicar-la. Aquesta activitat està recomanada per metges i veterinaris pels beneficis que comporta en la nostra salut física i mental.

Entorn natural

Passejar en un entorn de natura et permet desconnectar de la teva rutina, relaxar-te i conèixer llocs excepcionals. A més, els gossos poden rastrejar, olorar i estimular els seus instints i sentits molt millor.

Camins i rutes com La Via Verda, apta per a tota la família, també és bona opció per fer plegats, al ritme que més us convingui, sense presses, relaxadament. En aquest cas és recomanable que vagin lligats donat que ens creuarem amb ciclistes, passarem ponts on es podrien espantar, etc. I hi ha altres recorreguts, menys transitats, on podeu ser una mica més flexibles, recordant sempre vigilar la vostra mascota i no perdre-la de vista perquè es pot trobar altres animals domèstics o salvatges en qualsevol moment. 

Diversos estudis indiquen que caminar 90 minuts a través d’un entorn natural implica una gran millora en el nostre estat emocional, mentre que un passeig igual de llarg en ciutat no comporta a penes millora.

En aquest sentit també és important primer assegurar-te que el teu gos sigui apte, per morfologia, raça i salut, per poder-ho fer, o quina mena de ruta és més adequada per a ell. Per exemple si no és habitual en vosaltres fer llargues caminates, sempre és millor començar a poc a poc, i anar intensificant amb el temps.

A la Terra Alta també disposeu de diverses piscines naturals com la Fontcalda que també són bona opció per beure i sufocar la calor, és millor evitar els tolls més concorreguts de gent i escollir zones menys massificades en el transcurs del riu on també ells estaran més tranquils.

Cada cop són més els restaurants i establiments que permeten l’entrada de gossos, tot i que no tots, en trobareu, com també espais turístics com el Celler Menescal de Bot on fer tasts de vins de la comarca sense problema per accedir amb la mascota.

Per una bona conservació i respecte a la natura, i mai està de més recordar-ho, sigueu responsables tant de les vostres accions com de les del vostre pelut. Esperem que gaudiu plegats l’escapada!

Que “guau”! El vostre company ja té ganes de venir a la Terra Alta!