HORTA DE SANT JOAN i PICASSO

Horta de Sant Joan és un poble medieval situat al Parc Natural dels Ports. El poble fou declarat Bé Cultural d’Interès Nacional pel seu Conjunt Històric i Artístic. Destaquen l’església romànica-gòtica (segle XII), els seus carrers estrets i empinats, el Museu Picasso, l’Ecomuseu del Ports, l’antiga presó, i “Lo Parot”, una olivera declarada arbre monumental per la seva antiguitat bimil·lenària.

Horta de Sant Joan és conegut dins i fora de Catalunya també per la famosa frase de Picasso: “Tot el que sé ho he après a Horta”.

A l’edifici de l’antic hospital trobarem el Centre Picasso, que recull la reproducció facsímil de les obres que l’artista pintà en les seves dues estades que va fer a la població: 1898-99 i el 1909.

El municipi d’Horta, amb el seu centre històric medieval i el magnífic paisatge que l’envolta, amb els Ports i la muntanya de Santa Bàrbara, és tota una experiència que no us podeu perdre si visiteu la Terra Alta.

La Plaça de l’Església és un conjunt arquitectònic espectacular, amb els seus porxos, l’Ajuntament Renaixentista del s. XVI o l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista.

I a fora, a la natura, el Parc Natural dels Ports, amb les Roques de Benet al seu mig, icona d’Horta de Sant Joan, que ofereix un paisatge de gran bellesa i espectacularitat.

http://www.hortadesantjoan.cat/