VIA VERDA DE LA TERRA ALTA

La Via Verda és una de les activitats més atractives i conegudes de la comarca. Es tracta de recórrer en bicicleta (o vehicle no motoritzat) l’antic traçat de la via de tren que unia Aragó amb Catalunya, condicionat avui com a itinerari turístic i de natura.

És un recorregut fàcil de fer, pla, apte per a tothom, per gaudir tota la família… 

Travessareu rius, valls i muntanyes per ponts, aqüeductes i túnels, respirareu aire fresc, descobrireu les antigues estacions de tren o podreu refrescar-vos en un balneari natural com és La Fontcalda (a Gandesa).

Podeu portar la vostra pròpia bicicleta o llogar-ne una si voleu. Hi ha diverses empreses que donen aquest servei. També podeu fer el tram que vulgueu només en un sentit i que la mateixa empresa de lloguer de bicicletes us reculli i us remunti, a vosaltres i les bicicletes, així podeu recórrer més quilòmetres i gaudir de més paisatges.

La Via Verda de la Terra Alta té un recorregut de 23 km, passant per Arnes-Lledó, Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Comte, el balneari de La Fontcalda i El Pinell de Brai.

Si volem continuar, el tram continua 26 km més, amb la Via Verda del Baix Ebre, a través del qual podríem arribar fins a Tortosa.

Una experiència maca és sortir de la zona d’Arnes o Horta de Sant Joan, fer parada al migdia a La Fontcalda (és parada obligatòria per gaudir d’aquest espai natural amb aigües termals i un paisatge màgic) i continuar fins Pinell de Brai, o Benifallet, on ens trobarem amb el riu Ebre (és un moment espectacular).

També es pot fer de forma inversa, des de la zona de Pinell de Brai i Prat de Comte cap a Horta de Sant Joan. En aquest cas sí que és una mica més dur perquè fa una lleugera pujada… constant…

Us recomanem sortir preparats i amb tot lo que pugueu necessitar: aigua, menjar,…endavant! És important…perquè passareu per túnels, com si fóssiu un tren, i n’hi ha alguns que tenen més d’1 km!

Podeu trobar tota la informació dels trams, fitxa tècnica, distàncies, mapes, etc. al web oficial de les Vies Verdes (Web oficial)

O també al web de Turisme de la Terra Alta, on podeu descarregar molts materials útils pel recorregut: (Web oficial)