PARC NATURAL DELS PORTS D’HORTA

El Parc Natural dels Ports és un indret que no us podeu perdre si veniu a la Terra Alta. De roca calcària, amb frondosos boscos, fauna salvatge, ofereix un paisatge que invita a gaudir-lo… la natura amb tota la seva força!

Les Roques de Benet, al bell mig dels Ports, són un conjunt majestuós de roques que es pot veure des de qualsevol punt d’Horta, i també d’altres comarques veïnes.

Per accedir a la zona del Parc Natural dels Ports d’Horta només cal seguir la carretera en direcció Arnes-Vall de Roures i a pocs metres després d’una cruïlla hi trobareu ja un indicador.

I un espai així obre una gran possibilitat d’activitats d’aventura, per suposat: escalada, descens de barrancs, espeleologia, salts…

També el podeu gaudir de forma més tranquil·la, caminants pels seus senders. Podeu deixar el cotxe a l’aparcament que està situat al Mas de la Franqueta (seguint una pista asfaltada des de la carretera que hem indicat abans) i des d’allí començar el vostre recorregut a peu, per gaudir del silenci i la companyia de la natura.

Aquí teniu alguns itineraris des de  La Franqueta (amb indicacions de la seva dificultat i durada):

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/ports/visiteu-nos/equipaments_i_itineraris/arees_de_lleure_i_itineraris/area_recreativa_de_la_franqueta/index.html

Al Parc trobareu arbres monumentals com Lo Parot (Horta de Sant Joan), el Pimpoll (a prop del Puig de Miralles), el Pi Ramut (Arnes) o el teix d’Engrilló (Prat de Comte).

O podreu banyar-vos als Estrets, un riu que podem anar seguint gràcies a una senda que ens portaria, en un recorregut lineal fins el poble d’Arnes.

Trobareu més informació al seu punt d’Informació “Ecomuseu dels Ports”: http://elsports.cat/

Els horaris de l’Ecomuseu també els trobareu aquí:

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/ports/visiteu-nos/equipaments_i_itineraris/seu_i_centres_d_informacio/05-ecomuseu/index.html

La Generalitat organitza tot un seguit d’activitats que us podeu descarregar aquí (actualitzat cada 3 mesos):

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/ports