turisme rural sostenible

Els 5 consells per gaudir un turisme rural sostenible i respectar l’entorn

Si estàs buscant consells per practicar turisme rural sostenible, probablement serà la primera vegada que en facis o no hagis tingut bones experiències anteriors.

Si per altra banda t’interessa ser responsable amb l’entorn i el medi ambient, això és molt important i diu molt de tu! I es que de vegades, malauradament sovint, la indústria turística insereix negativament en l’entorn. Es tracta d’un tema important i un fet que preocupa a l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que depèn de les Nacions Unides, i que també tenim present i ens importa als Apartaments Els Temporers.

Turisme rural sostenible: Llista de recomanacions

En aquest sentit, volem compartir una sèrie de consells a tenir en compte si vols fer una escapada per desconnectar, relaxar-te i practicar turisme rural de forma sostenible i respectuosa amb l’entorn.

  1. Allunya’t de les típiques destinacions turístiques massificades on l’estrès i l’angoixa seran companys de viatge. Decantar-te per èpoques fora de temporada, indrets tranquils i menys turístics com Corbera d’Ebre, a la Terra Alta, et permetrà gaudir de nous racons i llocs per descobrir. Endinsa’t per rutes diferents i paratges fantàstics com el Poble Vell, la Serra de Cavalls i Pàndols, els camins cap a Punta Rodona, o l’ermita de Santa Madrona, entre altres.
  2. Tria allotjament econòmic si has de passar diversos dies per tal que l’experiència sigui satisfactòria  i desconnectar més enllà d’una visita fugaç.
  3. Informa’t sobre l’indret i l’entorn per conèixer d’una banda quines coses es poden fer i gaudir, i per l’altra quines necessitats et suposarà.
  4. Deixa les presses i rutines a casa! Si el que vols és relaxar-te, viu i deixa’t endur pel moment, gaudeix de cada racó i detall, i sintonitza amb el ritme de vida local. D’aquesta manera fes per descobrir  i practicar les tradicions i costums de l’indret, el seu comerç i gastronomia. Consumir i triar productes i serveis locals contribuirà a fomentar el seu desenvolupament, qualitat i riquesa.
  5. Sigues sostenible i respecta l’entorn amb un consum responsable, redueix els residus i no embrutis l’entorn. És important que pensis en els desplaçaments i en modes de transport sostenibles i no contaminats. Sempre que sigui possible tria moure’t a peu o en bicicleta, que també et faran gaudir millor de cada paratge i és la fórmula d’esport+salut!

Tenint en compte aquests paràmetres, als Apartaments Els Temporers ens encanta atendre’t i ajudar-te a planificar l’estada amb antelació i amb l’objectiu que sigui del tot satisfactòria. A més, a la nostra recepció t’oferim tot tipus d’informació turística en funció dels teus interessos i gustos, i fins i tot fem les consultes que calgui per donar resposta a les teves inquietuds.

En quant al nostre allotjament, oferim fins a quatre apartaments diferents on escollir i que s’ajusten a la teva demanda segons si vens acompanyat amb parella, família o amics i a preus assequibles. Si ja ho tens clar, vine a fer turisme rural i sostenible amb nosaltres, t’esperem!