Ametllers florits a la Terra Alta, espectacle d’olor i color

La primavera s’avança de forma exclusiva en aquesta època de l’any a les Terres de l’Ebre, i concretament la comarca de la Terra Alta, amb el moment de florida dels ametllers. Aquests arbres són els primers que floreixen just quan arriba el final de l’hivern, i és la Terra Alta la comarca catalana on hi predominen més.

Paisatges efímers

El temps de la florida és incert i no té dates fixes d’inici i de final però acostuma a ser entre febrer i març. La seva durada s’allarga algunes setmanes tot i que depèn del fred, la calor, les gelades, i el vent, donat que una forta ventada també pot fer caure les flors.   

Precisament aquest caràcter efímer li aporta un altre component d’exclusivitat a la oportunitat de poder gaudir d’aquest espectacular paisatge cromàtic, entre el color de les flors i el color característic de la terra.

 

El blanc de les flors dels ametllers

La flor dels ametllers és característicament blanca, i abriga els arbres i camps fins oferir el fruit de l’ametlla.

A la Terra Alta en trobareu de forma abundant i predomina especialment en zones com Pinell de Brai o la Fatarella.  La combinació del blanc i rosat de les flors amb el verd i marró de la terra, junt al blau del cel, dona lloc a tot un cromatisme només perceptible en aquest moment de l’any.

 

Camps rosats amb els presseguers i cirerers

Un altre contrast prou espectacular arriba unes setmanes més tard quan els següents arbres a treure flor són els presseguers i cirerers, habituals a la Ribera d’Ebre, omplint els camps de color rosa. És el que coneixem com la Ribera en flor!

Si quedeu convençuts/des de veniu a la Terra Alta a gaudir d’aquest quadre de colors junt amb els aromes que les flors desprenen al vent, no us arrepentireu! Trobareu rutes diverses en mig de la natura i a continuació us proposem algunes.

 

Rutes florides

Just sortint de Gandesa, la capital de la Terra Alta, per la carretera que porta al poble de Vilalba dels Arcs, trobareu un dels recorreguts més tranquils i contrastats tant amb ametllers com presseguers i cirerers, dels que contemplar la florida. Un tram d’uns 10 km i unes dues hores que també podeu fer en bicicleta. Una altra bona opció on trobar senders d’ametllers florits és el Camí de Sant Jaume de l’Ebre, que podreu agafar des d’aquesta mateixa carretera o bé des de Gandesa.

Seguint la mateixa carretera s’arriba a Quatre Camins, un encreuament on abunden els camps d’ametllers. Agafant precisament un d’aquests quatre camins, per la petita carretera que porta a Corbera d’Ebre, en trobareu extensions d’aquest tipus d’arbres florits. A més, l’itinerari forma part de la Ruta de la Pau, un recorregut pels escenaris de la batalla de l’Ebre amb el qual podeu acabar al Poble Vell de Corbera d’Ebre, on visitar els vestigis del temps passat i els carrers i cases enrunades que va deixar la Batalla de l’Ebre, i l’església de Sant Pere.

 

Allotjament Rural a Apartaments Els Temporers

Per allotjar-vos a Corbera d’Ebre de forma relaxada i cobrint les vostres necessitats, tant si veniu sols, en parella, amics, família o amb la vostra mascota, a Els Temporers disposem de quatre apartaments rurals a escollir. Feu una ullada i escolliu, que us esperem!

>Els nostres Apartaments / Oferta del mes / Contacta / Reserva<