COM DETECTAR SI UN ALLOTJAMENT ÉS LEGAL AMB UN SOL CLIC

Des de fa uns dies, estem sentint contínuament notícies, tant per la televisió com per la ràdio, sobre la situació problemàtica que està vivint el turisme avui en dia. Quan busques un apartament o un pis per anar de vacances, no penses en què aquell allotjament pot ser il·legal. Nosaltres som conscients d’aquesta preocupació i per això, avui us explicarem com podeu detectar fàcilment si un allotjament compleix tots els requisits legals.

En els últims anys i de la mà de plataformes online com Airbnb o Booking, molta gent quan tenia un pis buit el llogava a través d’aquestes plataformes a turistes que venien de vacances a la mateixa ciutat, poble o zona. Algunes d’aquestes persones que llogaven els pisos ho feien sense donar d’alta l’activitat i amb una certa “alegalitat”, ja que en aquell moment no hi havia cap regulació per aquest nou tipus d’allotjament. Al no comptar amb cap regulació, l’administració no hi podia fer cap tipus de control.

Actualment, a Catalunya està creada la figura de “l’Habitatge d’Ús Turístic” (HUT) la qual regula aquesta activitat. Donar-se d’alta és molt fàcil i té molt poques exigències, com ara: la cèdula d’habitabilitat, l’obligació de cobrar la taxa turística i el control dels viatgers.
Volem remarcar la importància de realitzar el control dels viatgers, que consisteix en la col·laboració amb la policia per detectar aquelles persones que realitzen moviments amb “males intencions”. Nosaltres tenim molt en compte aquest control, ja que el creiem totalment necessari per conèixer les persones que no ens interessen com a clients.

Tots els allotjaments legalment donats d’alta els trobareu al Registre de Turisme de Catalunya:

http://establimentsturistics.gencat.cat/rtcwebguies/AppJava/index.jsp

Els allotjaments legals estem obligats a mostrar el nostre número de Registre a tota promoció que fem, per tant, l’hauríeu de trobar com ara al web de l’allotjament:

 

 

Exemple del peu del nostre web: www.elstemporers.com

Els allotjaments legals oferim unes garanties mínimes. Disposem d’una assegurança i formem part del teixit productiu del país, aportant impostos i riquesa.

Ets legal? Nosaltres també!!

Si aquest post t’ha semblat útil, comparteix-ho amb els teus amics i coneguts. Perquè saber si l’allotjament on gaudireu de les vostres vacances és legal, està a un sol clic!