El projecte de “Els Temporers”

Al setembre de 2016 l’ajuntament de Corbera d’Ebre va treure a concurs la gestió de l’antic alberg municipal. El primer objectiu va ser aconseguir que Corbera tingués per fi una instal·lació turística. d’aquesta manera els 12 pobles de la Terra Alta ja comptarien amb allotjaments turístics.

Anna i Ricard

Quim amb els planols
Anna buscant elements de decoració

Encara que les instal·lacions estaven concebudes com a alberg per a temporers, la seva llicència d’ús era i és d’apartament d’ús turístic.

El projecte

Des del primer moment vam veure l’oportunitat de bolcar en aquesta empresa molts anys de treball en el sector turístic i en el de la comunicació.
Vam crear un pla de reformes, adaptació, concepció, promoció i gestió. El nostre objectiu era i és posicionar-nos com un establiment de referència per a aquells que vulguin conèixer el nostre territori.

Les reformes

Inicialment vam fer un pressupost molt ajustat de reformes per canviar la cara de l’allotjament. Durant les obres decidim fer un pas més enllà i millorar alguns aspectes que no estaven contemplats en el projecte inicial com a aïllament en el sostre, aires condicionats i calefacció i una reforma substancial dels banys.

Adaptació

A partir del nostre projecte d’adequació de l’espai consistia a convertir un alberg en un apartament d’ús turístic amb màximes comoditats per als clients.
Havíem de transformar aquest espai funcional, en un espai per acompanyar a experiència als visitants.

La idea

Generem un relat al voltant dels antics habitants de l’espai: Els Temporers.
A causa d’això aquest es va convertir en el nom de l’allotjament.
A més cadascun dels apartaments té el nom d’un fruit conreat en el nostre municipi. La Vinya, Els Cirerers, Les Oliveres, Els Avellanemos i Els Ametllers. Cadascun d’ells té detalls del color d’aquest fruit.

Promoció

Des del primer moment hem apostat per la promoció.
Gràcies a l’experiència de l’agència de comunicació i màrqueting Quimeras (Tarragona), hem creat una web, ben concebuda i posicionada; hem planificat les promocions; hem donat d’alta els apartaments en els cercadors especialitzats més importants.
Gràcies a l’experiència que vam tenir quan impulsem el portal TerraAltaTurisme hem tornat a establir llaços amb els operadors del territori. Entenem que sumant esforços amb altres emprenedors serem més forts i competitius.

Gestió

Per fer possible i viable el projecte hem establert un pla de gestió centrat a treballar la captació de clients, ajudar-los a planificar la seva estada perquè gaudeixin de la nostra terra, atendre’ls personalment a la seva arribada i mantenir en el millor estat possible la infraestructura.